نمونه دادخواست استرداد جهیزیه
با اینکه مطابق قانون،تهیه وسایل خانه به زوج(مرد) می باشد ولی عرفا، زوجه(زن) معمولا در اوایل زندگی مشترک، مجموعه ای از اموال منقول را تحت عنوان جهیزیه، به منزل همسر خود می برند. معمولا، پس از وقوع اختلاف بین آنها و یا هنگام جدایی، زنان تمایل دارند جهیزیه خود را مسترد کنند که در اصطلاح حقوقی، به آن، استرداد جهیزیه می گویند.
گاهی زوجین، بر سر استرداد جهیزیه، با یکدیگر، به توافق نمی رسند و در این کشمکش، مرد نیز مدعی مالکیت بر جهیزیه می شود. به همین دلیل، یکی از دعاوی که معمولا، در دادگاه های خانواده و در ضمن دعاوی طلاق مطرح می شود، دعوای استرداد جهیزیه است که مراحل خاص خود را دارد و حتما باید از طریق ثبت دادخواست انجام گیرد که وکلای عدالت جویان برتر در این خصوص همراه شما هستند.
پیشنهاد می کنیم حتما از مقاله نمونه لایحه تغییر نام هم دیدن کنید
خواسته:
۱_استرداد جهیزیه مطابق لیست پیوستی مقوم بر ۲۰۱۰۰۰۰۰۰ ریال
۲_مطالبه کلیه خسارات دادرسی از جمله هزینه دادرسی و حق الوکاله وکیل
۳_ بدواً صدور قرار تامین خواسته
دلایل و منضمات:
۱_ فتوکپی مصدق سند نکاحیه
۲_ فتوکپی مصدق لیست پیوست
۳_شهادت شهود
ریاست محترم دادگاه خانواده شهرستان …
احتراماً اینجانب به وکالت از خواهان به استحضار می رساند:
موکله با خوانده محترم مطابق سند نکاحیه پیوستی مورخ …….. در دفتر ازدواج شماره ….تهران عقد ازدواج دائم منعقد نموده اند. با توجه به این که خوانده اواسط اردیبهشت ماه به بهانه های واهی با توهین و مبادرت به کتک کاری و متعاقب آن اقدام به بیرون نمودن موکله از منزل مشترک نموده و اختلافاتی فی مابین حادث شده است، نظر به اینکه جهیزیه موکله در تصرف خوانده می باشد و بیم تضییع و تفریط آن وجود دارد علی هذا با تقدیم این دادخواست حسب مواد ۱۹۸ و ۵۱۹ و مواد ۶۱۱ و ۶۲۰ قانون آیین دادرسی مدنی، صدور حکم به محکومیت خوانده به شرح ستون خواسته مورد استدعاست. بدواً با استناد به ماده ۱۰۸ قانون فوق الذکر صدور قرار تامین خواسته تقاضا می گردد.